Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

Dienstverlening & Producten.

Als duizendpoot op zoek naar handvatten?

Voordelen

Handvatten voor duizendpoten.

Als docent D&P ben je een duizendpoot. Je moet overal verstand van hebben en ook nog kunnen organiseren. Je wilt natuurlijk je lessen zo soepel mogelijk te laten verlopen, maar dat kost nogal wat tijd. Tijd die je liever aan je leerlingen of andere dingen besteedt.
Om jou maximaal te ondersteunen biedt Dubbelklik lesmaterialen waarmee de leerlingen aan de slag kunnen, maar ook handige docentenmaterialen (voorbereidingstips, handleidingen, benodigdhedenoverzichten, kruisjeslijst, PTA) zodat jij vooral toe komt aan het werk dat je wilt doen: inspirerende lessen verzorgen voor jouw leerlingen.

Dubbelklik PGP DP Voordelen - Praktijkgerichtprogramma VMBO
Het programma

D&P, lekker allround aan de slag

Veel leerlingen weten op het vmbo nog niet goed welk beroep ze later willen beoefenen. Het praktijkgerichte programma D&P speelt daarop in, door de leerlingen zich breed te laten oriënteren op verschillende sectoren. Dat betekent dus dat er in dit PGP aandacht is voor meerdere werkomgevingen.

Het voordeel van het PGP Dienstverlening en Producten is dat leerlingen zich breed oriënteren waardoor alle vervolgopleidingen mogelijk zijn. Leerlingen die nog geen duidelijk zicht hebben op een vervolgopleiding maken op deze manier kennis met meerdere mogelijkheden. Techniek, multimedia, economie en zorg, bij DenP komt het aan de orde.

Examenprogramma

Examenprogramma

Het examenprogramma voor het praktijkgerichte programma bestaat uit zes domeinen. De domeinen A (Praktijkgerichte opdrachten) en B (Programmaoverstijgende vaardigheden) zijn voor alle pgp’s hetzelfde. In domein C worden de programmaspecifieke vaardigheden beschreven. Deze verschillen zijn per pgp verschillend.

 • A Praktijkgerichte opdrachten
 • B Programmaoverstijgende vaardigheden
 • C Programmaspecifieke vaardigheden
 • Lesmateriaal

  Bouw je eigen unieke D&P-programma.

  Met Dubbelklik kun je je eigen afwisselende programma samenstellen, passend bij jouw wensen.

  Kies voor een combinatie van uitdagende lesmaterialen gericht op het ontwikkelen van Skills, werken aan uitdagende vraagstukken binnen een Thema en/of het inbrengen van een vraagstuk van een eigen opdrachtgever in Projecten.

  Ervaringen

  Lees de ervaringen van onze klanten.

  Projectmatig werken combineren met vaardigheden aanleren, dat is echt de toekomst. Daarom doen wij dat nú al!
  Hans Ausems, docent D&P, 2College Durendael

  Afspraak

  Advies op maat.

  We zijn er om jou te helpen. Daarom vinden we het fijn om contact te hebben.

  Wil je advies voor jullie specifieke situatie? Heb je dus een vraag of wil je gewoon iets weten? Neem gerust contact op! Dat kan telefonisch, maar we kunnen ook online afspreken. Wat jij wilt…

  Bestellen

  Snel aan de slag.

  Wil je aan de slag met je leerlingen?

  Bestel onze lesmaterialen en ervaar snel de voordelen van de flexibele lesmaterialen van Dubbelklik.