Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

Techniek en Innovatief vakmanschap.

Voorsprong door techniek

Voordelen

What the vakman.

Als TIV-docent wil je graag praktisch aan de slag met je leerlingen. Je hebt veel werk om je lessen heen: voorbereiden, materialen bestellen, beoordelen, enz. Helaas kost dat nogal wat tijd. Tijd die je liever aan andere dingen besteedt.
Om jou maximaal te ondersteunen biedt Dubbelklik lesmaterialen waarmee de leerlingen aan de slag kunnen, maar ook handige docentenmaterialen (voorbereidingstips, handleidingen, benodigdhedenoverzichten, kruisjeslijst, PTA) zodat jij vooral toe komt aan het werk dat je wilt doen: vernieuwend en praktisch bezig zijn met je leerlingen.

Het programma

Technisch en vernieuwend.

Heb je leerlingen die graag praktisch bezig zijn en zich in het huidige schoolprogramma niet zo thuis voelen? Of heb je leerlingen die graag technische vernieuwingen willen doorvoeren? Dan is TIV echt iets voor hun. Het praktijkgerichte programma TIV richt zich op innovatieve ontwikkelingen, maar ook sterk op vakmanschap. De leerlingen gaan dus echt technisch aan de slag.

TIV is gericht op het het werken in de technische sector en de doorstroom naar een technische mbo-opleiding.

Examenprogramma

Examenprogramma

Het examenprogramma voor het praktijkgerichte programma bestaat uit zes domeinen. De domeinen A (Praktijkgerichte opdrachten) en B (Programmaoverstijgende vaardigheden) zijn voor alle pgp’s hetzelfde. In domein C worden de programmaspecifieke vaardigheden beschreven. Deze verschillen zijn per pgp verschillend.

 • A Praktijkgerichte opdrachten
 • B Programmaoverstijgende vaardigheden
 • C Programmaspecifieke vaardigheden
 • Lesmateriaal

  Bouw je eigen unieke TIV-programma.

  Jij weet wat goed is voor je leerlingen en wat past bij jouw school en de regio. Daarom heeft Dubbelklik meerdere soorten lesmaterialen ontwikkeld, die flexibel ingezet kunnen worden.

  Wij bieden verschillende lesmaterialen, zodat je kunt kiezen uit het ontwikkelen van Skills, werken aan uitdagende vraagstukken binnen een Thema en/of het inbrengen van een vraagstuk van een eigen opdrachtgever in Projecten. Zo is er altijd een passende oplossing.

  Ervaringen

  Lees de ervaringen van onze klanten.

  Met projecten kunnen mijn leerlingen echt hun eigen oplossing bedenken. Dat is echt leuk om te zien.
  Dean Timbers, docent Praktijkgerichte programma

  Afspraak

  Advies op maat.

  We zijn er om jou te helpen. Daarom vinden we het fijn om contact te hebben.

  Wil je advies voor jullie specifieke situatie? Heb je dus een vraag of wil je gewoon iets weten? Neem gerust contact op! Dat kan telefonisch, maar we kunnen ook online afspreken. Wat jij wilt…

  Bestellen

  Snel aan de slag.

  Wil je aan de slag met je leerlingen?

  Bestel onze lesmaterialen en ervaar snel de voordelen van de flexibele lesmaterialen van Dubbelklik.