Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

SKILLS 2D tekenen & lasersnijden

Lesuren
8
Categorie
Skills

2D tekenen is een belangrijke vaardigheid, denk bijvoorbeeld aan het tekenen van een bedrijfs- of productlogo. In deze SKILLS gaan leerlingen in onder andere het gratis programma Gravit Designer aan de slag met de basis van 2D tekenen. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen en bewerken van een vectorbestand. Ook gaan leerlingen aan de slag met de lasersnijder, want hoe maak je een 2D tekening klaar om uitgesneden te worden?

Lengte

8 uur

Opbouw

In deze module

Deze SKILLS module bestaat uit meerdere taken /opdrachten.

 

> Digitale vormgeving en fabricage

Basistaak, 2 lesuren

In de wereld van 2D tekenen zijn er allerlei begrippen en technieken. In deze taak leren leerlingen wat digitaal vormgeven is en gaan ze aan de hand van het ontwerpproces een voorstel maken.

 

> 2D Tekenen in een vector

Basistaak, 2 lesuren

Wat is een bitmap? Wat is een vector? In deze taak gaan leerlingen aan de slag met het ontwerpen van verschillende vector-bestanden.

 

> 2D tekenen voor de lasersnijder

Verwerkingstaak, 2 lesuren

Leerlingen gaan in deze taak aan de slag met het tekenen voor de lasersnijder. Want waar moet je rekening mee houden? Wat zijn belangrijke aandachtspunten in je 2D tekening? Verder gaan ze ook aan de slag met het ‘vectoriseren’ van een afbeelding, ideaal als je deze wilt lasersnijden!

 

> Lasersnijden voorbereiden

Verwerkingstaak, 2 lesuren

In deze taak gaan leerlingen hands-on aan de slag met de lasersnijder. Als eerst leren ze over de werking van een lasersnijder: van RGB-kleurcodes tot de laserkop. Stap voor stap gaan leerlingen aan de slag, ze beginnen met het aanstuurprogramma, de instellingen, materialen, het bedienen van de lasersnijder en tot slot het printen van het ontwerp.

 

> Dit lesmateriaal is beschikbaar.

Gratis inzage aanvragen!

Als u gratis inzage wilt in de bovenstaande module, vul dan de onderstaande gegevens in.
We zorgen dat u binnen korte tijd gratis toegang hebt tot de gewenste module.