Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

Technologie & Toepassing.

Alles draait om techniek!

Voordelen

Meer aandacht voor je leerlingen.

Als T&T docent hou je van uitdaging. Niets is te gek. Je wilt je leerlingen oplossingen laten bedenken voor alledaagse vraagstukken. Daarbij wil je graag technologische (basis)vaardigheden gebruiken.
Maar in de praktijk ben je vaak bezig met randzaken… Om jou maximaal te ondersteunen biedt Dubbelklik lesmaterialen waarmee je leerlingen aan de slag kunnen, maar ook handige docentenmaterialen (voorbereidingstips, handleidingen, benodigdhedenoverzichten, kruisjeslijst, PTA) zodat jij vooral toe komt aan het werk dat je wilt doen: je leerlingen warm maken voor technische oplossingen.

Het programma

Techno-logisch!

Bij het praktijkgerichte programma Technologie & Toepassing (T&T) komen leerlingen in aanraking met echte vraagstukken uit de praktijk. Deze vraagstukken moeten worden opgelost met behulp van technologie.
Leerlingen T&T gebruiken hun kwaliteiten om een oplossing voor een vraagstuk te bedenken. Daarbij ligt de uitkomst dus niet vast, als er maar een technologische oplossing bedacht wordt. Daarbij kunnen ze gebruik maken van hun eigen creativiteit en daarmee een passende oplossing bedenken.

Examenprogramma

Examenprogramma

Het examenprogramma voor het praktijkgerichte programma bestaat uit zes domeinen. De domeinen A (Praktijkgerichte opdrachten) en B (Programmaoverstijgende vaardigheden) zijn voor alle pgp’s hetzelfde. In domein C worden de programmaspecifieke vaardigheden beschreven. Deze verschillen per pgp.

 • A Praktijkgerichte opdrachten
 • B Programmaoverstijgende vaardigheden
 • C Programmaspecifieke vaardigheden
 • Lesmateriaal

  Zelf je eigen unieke T&T-programma samenstellen.

  Met Dubbelklik kun je je eigen afwisselende programma samenstellen, passend bij jouw wensen.

  Kies voor een combinatie van uitdagende lesmaterialen gericht op het ontwikkelen van Skills, werken aan uitdagende vraagstukken binnen een Thema en/of het inbrengen van een vraagstuk van een eigen opdrachtgever in Projecten.

  Ervaringen

  Lees de ervaringen van onze klanten.

  Ideaal dat we Projecten en Skills kunnen combineren. Zo maak ik echt maatwerk voor mijn leerlingen.
  Harrie Mutsaers – docent 2College Durendael

  Afspraak

  Advies op maat.

  We zijn er om jou te helpen. Daarom vinden we het fijn om contact te hebben.

  Wil je advies voor jullie specifieke situatie? Heb je dus een vraag of wil je gewoon iets weten? Neem gerust contact op! Dat kan telefonisch, maar we kunnen ook online afspreken. Wat jij wilt…

  Bestellen

  Snel aan de slag.

  Wil je aan de slag met je leerlingen?

  Bestel onze lesmaterialen en ervaar snel de voordelen van de flexibele lesmaterialen van Dubbelklik.