Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

Informatietechnologie.

Let’s get digital

Voordelen

Meer dan programmeren.

Als echte IT-docent geniet je van digitale opdrachten, maar houd je ook van de omgaan met je leerlingen. Je moet soms helaas teveel tijd besteden aan randzaken, en dat kost nogal wat tijd. Tijd die je liever aan je leerlingen of andere dingen besteedt.
Om jou maximaal te ondersteunen biedt Dubbelklik lesmaterialen waarmee de leerlingen aan de slag kunnen, maar ook handige docentenmaterialen (voorbereidingstips, handleidingen, benodigdhedenoverzichten, kruisjeslijst, PTA) zodat jij vooral toe komt aan het werk dat je wilt doen: inspirerende lessen verzorgen voor jouw leerlingen.

Het programma

Focus op IT.

In het praktijkgerichte programma Informatietechnologie staat het gebruik van IT in uiteenlopende werkvelden voor alle leerlingen centraal. Ze verrichten in deze werkvelden bepaalde taken en maken daarbij met inzicht gebruik van informatietechnologie, in het bijzonder van IT-tools. Op deze wijze oriënteren leerlingen zich op de verschillende werkvelden en op beroepsmatige situaties. Dit is de basis van dit praktijkgerichte programma.

Examenprogramma

Examenprogramma

Het examenprogramma voor het praktijkgerichte programma bestaat uit zes domeinen. De domeinen A (Praktijkgerichte opdrachten) en B (Programmaoverstijgende vaardigheden) zijn voor alle pgp’s hetzelfde. In domein C worden de programmaspecifieke vaardigheden beschreven. Deze verschillen zijn per pgp verschillend.

 • A Praktijkgerichte opdrachten
 • B Programmaoverstijgende vaardigheden
 • C Programmaspecifieke vaardigheden
 • Lesmateriaal

  Bouw je eigen unieke IT-programma.

  Jij weet wat goed is voor je leerlingen en wat past bij jouw school en de regio. Daarom zijn de lesmaterialen van Dubbelklik flexibel in te zitten.

  Wij bieden verschillende lesmaterialen, zodat je kunt kiezen uit het ontwikkelen van Skills, werken aan uitdagende vraagstukken binnen een Thema en/of het inbrengen van een vraagstuk van een eigen opdrachtgever in Projecten. Zo is er altijd een passende oplossing.

  Ervaringen

  Lees de ervaringen van onze klanten.

  De helpdesk reageert altijd supersnel. Dat werkt echt prettig.
  Edith van Oefelen

  Afspraak

  Advies op maat.

  We zijn er om jou te helpen. Daarom vinden we het fijn om contact te hebben.

  Wil je advies voor jullie specifieke situatie? Heb je dus een vraag of wil je gewoon iets weten? Neem gerust contact op! Dat kan telefonisch, maar we kunnen ook online afspreken. Wat jij wilt…

  Bestellen

  Snel aan de slag.

  Wil je aan de slag met je leerlingen?

  Bestel onze lesmaterialen en ervaar snel de voordelen van de flexibele lesmaterialen van Dubbelklik.