Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

SKILLS MediaWijs

Lesuren
8
Categorie
Skills

In deze SKILLS module Mediawijs gaan leerlingen onder andere aan de slag met onderwerpen zoals privacy, nepnieuws en social media. Mediawijsheid is het veilig en slim inzetten van alle beschikbare media om je heen. Denk bijvoorbeeld aan de smartphone, social media en het internet. Wil je deelnemen aan de huidige samenleving dan moet je mediawijs kunnen handelen.

 

Voor het thema mediawijsheid zijn er verschillende SKILLS modules die leerlingen meenemen in de mogelijkheden en gevaren: Mediawijs, Mediabaas en Mediamaster.

Lengte

8 uur

Opbouw

In deze module

Deze SKILLS module bestaat uit meerdere taken /opdrachten.

 

> Privacy

Basistaak, 2 lesuren

Hoe zit het met je privacy op internet? Misschien denk dat dit wel goed zit, maar wat wordt er allemaal van jou online bijgehouden? Leerlingen gaan met deze vraag online op onderzoek uit. Verder kijken ze ook naar de gevolgen van wat er online staat, en: wat is namelijk het gevolg van gedachteloos iets op internet plaatsen?

 

> Echt of nep?

Basistaak, 2 lesuren

Dankzij de oud-president van de Verenigde Staten Donald Trump is het begrip ‘Fake News!’ een wereldwijd begrip geworden. Wanneer kun je namelijk een bericht, foto of filmpje geloven? Wat is echt en wat is nep? In deze taak leren leerlingen hoe ze bijvoorbeeld nep nieuws, bewerkte foto’s en deep-fake video’s kunnen herkennen.

 

> Social media bordspel

Verwerkingstaak, 4 lesuren

Social media platformen komen en gaan. Facebook is tegenwoordig niet meer interessant voor leerlingen, maar TikTok en Snapchat zijn helemaal in! In deze verwerkingstaak gaan leerlingen een eigen bordspel maken over social media. Een taak waarbij ze creatief aan de slag kunnen gaan!

 

Dit lesmateriaal is beschikbaar.

Gratis inzage aanvragen!

Als u gratis inzage wilt in de bovenstaande module, vul dan de onderstaande gegevens in.
We zorgen dat u binnen korte tijd gratis toegang hebt tot de gewenste module.