Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

Economie & Ondernemen.

Ondernemen met passie!

Voordelen

Meer aandacht voor je leerlingen.

Als E&O-docent wil je, net als je leerlingen, ondernemend zijn. Jij zoekt steeds de uitdaging op. Maar daar gaat veel tijd in zitten.
Om jou maximaal te ondersteunen biedt Dubbelklik lesmaterialen waarmee je leerlingen aan de slag kunnen, maar ook handige docentenmaterialen (voorbereidingstips, handleidingen, benodigdhedenoverzichten, kruisjeslijst, PTA) zodat jij vooral toe komt aan het werk dat je wilt doen: je leerlingen warm maken van technische.

Het programma

Werken met actie!

Bij het praktijkgerichte programma Economie & Ondernemen (E&O) komen de leerlingen in actie. Ze kunnen niet stil zitten, zien en benutten kansen om daarmee van waarde te zijn (letterlijk en figuurlijk). Ze komen in aanraking met echte vraagstukken uit de praktijk. Deze vraagstukken moeten worden opgelost met ondernemend handelen.
Leerlingen E&O tonen initiatief om dingen te verbeteren en vernieuwen. Het programma Economie & Ondernemen vormt een prima basis voor leerlingen die later zelfstandig ondernemer willen worden.

Examenprogramma

Examenprogramma

Het examenprogramma voor het praktijkgerichte programma bestaat uit zes domeinen. De domeinen A (Praktijkgerichte opdrachten) en B (Programmaoverstijgende vaardigheden) zijn voor alle pgp’s hetzelfde. In domein C worden de programmaspecifieke vaardigheden beschreven. Deze verschillen per pgp.

 • A Praktijkgerichte opdrachten
 • B Programmaoverstijgende vaardigheden
 • C Programmaspecifieke vaardigheden
 • Lesmateriaal

  Zelf je eigen unieke E&O-programma samenstellen.

  Met Dubbelklik kun je je eigen afwisselende programma samenstellen, passend bij jouw wensen.

  Kies voor een combinatie van uitdagende lesmaterialen gericht op het ontwikkelen van Skills, werken aan uitdagende vraagstukken binnen een Thema en/of het inbrengen van een vraagstuk van een eigen opdrachtgever in Projecten.

  Ervaringen

  Lees de ervaringen van onze klanten.

  De helpdesk van Dubbelklik is een verademing. Altijd iemand aan de lijn die gelijk kan helpen. Top!
  Aart-Jan van Vuuren, docent Economie & Ondernemen

  Afspraak

  Advies op maat.

  We zijn er om jou te helpen. Daarom vinden we het fijn om contact te hebben.

  Wil je advies voor jullie specifieke situatie? Heb je dus een vraag of wil je gewoon iets weten? Neem gerust contact op! Dat kan telefonisch, maar we kunnen ook online afspreken. Wat jij wilt…

  Bestellen

  Snel aan de slag.

  Wil je aan de slag met je leerlingen?

  Bestel onze lesmaterialen en ervaar snel de voordelen van de flexibele lesmaterialen van Dubbelklik.