Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

Zorg & Welzijn.

Meer tijd en aandacht voor je leerlingen nodig?

Voordelen

Meer aandacht voor je leerlingen.

Als docent Z&W wil je aandacht en tijd hebben voor je leerlingen. Je wilt hen de wereld van Zorg en Welzijn praktisch laten ervaren. Maar in de praktijk ben je vaak bezig met randzaken…
Om jou maximaal te ondersteunen biedt Dubbelklik lesmaterialen waarmee je leerlingen aan de slag kunnen, maar ook handige docentenmaterialen (voorbereidingstips, handleidingen, benodigdhedenoverzichten, kruisjeslijst, PTA) zodat jij vooral toe komt aan het werk dat je wilt doen: inspirerende lessen verzorgen voor jouw leerlingen.

Het programma

Werken met je hart.

In de sector Zorg en Welzijn werken de mensen met hun hart. En dat past precies bij jou.
Mensen die werken in de zorg of het welzijnswerk, werken graag met en voor anderen. Ze willen van betekenis zijn voor anderen. Het praktijkgerichte programma Z en W geeft leerlingen een breed beeld op beroepen binnen de zorg, het onderwijs, dienstverlening, leefstijlondersteuning, sport en bewegen.
In het programma voor het prijkgerichte programma Z&W doen leerlingen ervaringen op met vaardigheden als adviseren, onderzoek doen, organiseren en uitvoeren van activiteiten, zorgverlening en het bieden van dienstverlenende handelingen.

Examenprogramma

Examenprogramma

Het examenprogramma voor het praktijkgerichte programma bestaat uit zes domeinen. De domeinen A (Praktijkgerichte vaardigheden) en B (Programmaoverstijgende vaardigheden) zijn voor alle pgp’s hetzelfde. In domein C worden de programmaspecifieke vaardigheden beschreven. Deze verschillen per pgp.

 • A Praktijkgerichte opdrachten
 • B Programmaoverstijgende vaardigheden
 • C Programmaspecifieke vaardigheden
 • Lesmateriaal

  Zelf je eigen unieke Z&W-programma samenstellen.

  Met Dubbelklik kun je je eigen afwisselende programma samenstellen, passend bij jouw wensen.

  Kies voor een combinatie van uitdagende lesmaterialen gericht op het ontwikkelen van Skills, werken aan uitdagende vraagstukken binnen een Thema en/of het inbrengen van een vraagstuk van een eigen opdrachtgever in Projecten.

  Ervaringen

  Lees de ervaringen van onze klanten.

  Het is veel werk om externe opdrachtgevers te vinden. Fijn dat ik, als dat niet helemaal lukt, de kant en klare Thema’s kan gebruiken.
  Eva Wolbering, docent Zorg & Welzijn

  Afspraak

  Advies op maat.

  We zijn er om jou te helpen. Daarom vinden we het fijn om contact te hebben.

  Wil je advies voor jullie specifieke situatie? Heb je dus een vraag of wil je gewoon iets weten? Neem gerust contact op! Dat kan telefonisch, maar we kunnen ook online afspreken. Wat jij wilt…

  Bestellen

  Snel aan de slag.

  Wil je aan de slag met je leerlingen?

  Bestel onze lesmaterialen en ervaar snel de voordelen van de flexibele lesmaterialen van Dubbelklik.