Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

SKILLS Veiligheid & hygiëne

Lesuren
8
Categorie
Skills

In de keuken gebeurt ontzettend veel, belangrijk is dat je dan altijd oog hebt voor veiligheid en hygiëne. Je wilt namelijk voorkomen dat iemand gewond raakt door een ongeluk of ziek wordt van bedorven of slecht bereid voedsel. In deze SKILLS module leren leerlingen het belang van veilig en hygiënisch werken en ga ze hands-on aan de slag met stappenplannen, tips, regels en handvaten.

Deze SKILLS module is een ideale starter voorafgaand aan kooklessen, zowel in de onderbouw als bovenbouw!

Lengte

8 uur

Opbouw

In deze module

Deze SKILLS module bestaat uit meerdere taken /opdrachten.

 

> Veiligheid in de (groot)keuken

Basistaak, 2 lesuren

Veiligheid is een belangrijk onderdeel tijdens het werken in de keuken. In deze taak gaan leerlingen aan de slag met de basisregels rondom veilig werken in de keuken, denk bijvoorbeeld aan het gebruik van het juiste mes. Ook gaan ze aan de slag met HACCP.

 

> Schoonmaken en hygiëne

Basistaak, 2 lesuren

Schoonmaken is vaak niet het leukste klusje, maar wel ontzettend belangrijk als je in de keuken werkt. In deze taak maken leerlingen een schoonmaakplan, leren ze hoe ze ergonomisch moeten schoonmaken en gaan ze ook zelf schoonmaken.

 

> Hygiëne in de praktijk

Basistaak, 2 lesuren

Hygiëne in de praktijk! Waar denk jij dan aan? Handen wassen, handen desinfecteren, de gekleurde snijplanken en een schort dragen? Hoe zou je kunnen bewijzen of iets schoon en hygiënisch is? Kun je dat zien? Kortom: hoe ga je goed om met hygiëne in de praktijk?

 

> Bacteriën en hygiëne

Verwerkingstaak, 2 lesuren

Heb je al eens gezien hoe snel bacteriën zich ontwikkelen? In deze taak gaan leerlingen dit met hun eigen ogen zien. In de taak bacteriën en hygiëne gaan leerlingen aan de slag met de onderwerpen voedselinfectie, bacteriën en wat je moet doen om ziektes te voorkomen.

 

Dit lesmateriaal is beschikbaar.

Gratis inzage aanvragen!

Als u gratis inzage wilt in de bovenstaande module, vul dan de onderstaande gegevens in.
We zorgen dat u binnen korte tijd gratis toegang hebt tot de gewenste module.