Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

SKILLS 3D tekenen & printen

Lesuren
8
Categorie
Skills

3D printen, een ontwikkeling die de laatste paar jaren steeds toegankelijker is geworden. In veel werkvelden is de 3D techniek essentieel: van 3D modellen in de architectuur tot 3D geprinte protheses in de zorg. In deze SKILLS module gaan leerlingen aan de slag met het 3D tekenen van eigen modellen en leren ze over de werking van een 3D printer. Dit doen ze met onder andere het gratis online tekenprogramma Tinkercad.

Lengte

8 uur

Opbouw

In deze module

Deze SKILLS module bestaat uit meerdere taken /opdrachten.

 

> Aan de slag met een 3D tekenprogramma

Basistaak, 2 lesuren

Hoe zit nu eigenlijk een 3D model in elkaar? In deze taak maken leerlingen kennis met de dimensies van een 3D object: de X, Y, en Z-as. In het programma Tinkercad gaan leerlingen deze kennis ook meteen toepassen, ze gaan een eigen 3D object ontwerpen.

 

> 3D tekenen voor de 3D printer

Basistaak, 2 lesuren

3D tekenen kan je doen voor verschillende uitkomsten, soms blijft een 3D ontwerp op je computer. Maak je een 3D ontwerp om geprint te worden dan zijn er bepaalde aspecten die belangrijk zijn om rekening mee te houden. In deze taak maken leerlingen een 3D tekening voor de 3D printer. Deze tekening gaan ze ook exporteren en printklaar maken.

 

> 3D printen voorbereiden

Basistaak, 2 lesuren

Elke 3D printer is anders en werkt anders. In deze taak gaan leerlingen eerst op onderzoek uit naar de 3D printer bij u op school. Ze leren over de werking van een 3D printer, het filament en het onderhoud. Uiteindelijk kunnen ze de taak eindigen met zelf iets te 3D printen.

 

> Munten 3D tekenen

Verwerkingstaak, 2 lesuren

In deze taak gaan leerlingen aan de slag met het ontwerpen van eigen unieke munten, denk bijvoorbeeld aan consumptiemunten bij een concert, evenement of misschien wel de kantine op school.

 

Dit lesmateriaal is beschikbaar.

Gratis inzage aanvragen!

Als u gratis inzage wilt in de bovenstaande module, vul dan de onderstaande gegevens in.
We zorgen dat u binnen korte tijd gratis toegang hebt tot de gewenste module.