Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

SKILLS Houtbewerking

Lesuren
8
Categorie
Skills

Hoe leuk is het om zelf je eigen houten meubeltjes te maken en schilderen? In deze SKILL gaan de leerlingen hiermee aan de slag. Dat kan zelfs met weinig middelen en zonder technieklokaal.

Lengte

8 uur

Opbouw

In deze module

Deze SKILLS module bestaat uit VIER taken.

  1. Houtbewerken basiskennis

Basistaak, 1 lesuren

In dit lesmateriaal maken leerlingen een kruk van hout en werken ze hem decoratief af. Iets maken van hout gebeurt volgens een stappenplan. In de eerste taak gaan zij aan de slag met voorbereidende werkzaamheden, zoals het leren lezen van een werktekening en het werken met een houtstaat.

 

  1. Hout voorbereiden

Verwerkingstaak, 2 lesuren

In deze taak gaan leerlingen het hout voor de kruk voorbereiden door alle delen op de juiste lengte af te tekenen en op maat te maken. Om de bewerkingen goed en met de juiste gereedschappen uit te kunnen voeren, wordt er op een praktische manier aandacht besteed aan gereedschapskennis. De taak wordt afgerond door kritisch te kijken naar het eigen werk met behulp van een meetrapport in Excel.

 

  1. Hout bewerken

Verwerkingstaak, 3 lesuren

Wanneer hout op maat gemaakt is, kunnen de verbindingen en speciale vormen gemaakt worden. Meten, aftekenen, boren en zagen zijn handelingen die in deze taak uitgevoerd worden. Aan het einde van de taak zijn alle onderdelen gemaakt volgens de werktekeningen.

 

  1. Hout afwerken

Verwerkingstaak, 2 lesuren

Hout afwerken doe je om verschillende redenen, bijvoorbeeld als bescherming of decoratie. Tijdens deze taak leren leerlingen hoe ze hun kruk decoratief af kunnen werken door deze te schilderen met lak.

 

Dit lesmateriaal is beschikbaar.

Gratis inzage aanvragen!

Als u gratis inzage wilt in de bovenstaande module, vul dan de onderstaande gegevens in.
We zorgen dat u binnen korte tijd gratis toegang hebt tot de gewenste module.