Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

SKILLS MediaBaas

Lesuren
8
Categorie
Skills

In de SKILLS Mediabaas gaan leerlingen aan de slag met onder andere bewerkte en gefotoshopte reclames, de gevaren van sexting en maken ze een eigen escape room!

Wil je deelnemen aan de huidige samenleving dan moet je mediawijs kunnen handelen.

Voor het thema mediawijsheid zijn er verschillende SKILLS modules die leerlingen meenemen in de mogelijkheden en gevaren: Mediawijs, Mediabaas en Mediamaster.

Lengte

8 uur

Opbouw

In deze module

Deze SKILLS module bestaat uit meerdere taken /opdrachten.

 

> #Leukgenoeg

Basistaak, 2 lesuren

In reclames en op internet zijn veel beelden bewerkt. Ze geven een verkeerd beeld van leuk en mooi. Hoe ga jij daarmee om?

 

> Sexting

Basistaak, 2 lesuren

Sexting, het versturen van seksueel getinte berichten, foto’s of filmpjes van jezelf via je smartphone. In deze taak leren leerlingen wat sexting is en wat de gevaren hiervan zijn. Want welke foto’s deel je (online) met anderen en welke niet? En wat kunnen de gevolgen zijn en wat moet je doen als het toch gebeurd is?

 

> Escape room

Verwerkingstaak, 4 lesuren

Je wordt in een oude kamer geplaatst met als opdracht om binnen x minuten te ontsnappen… maar hoe doe je dit? Door het oplossen van puzzels en raadsels die je in de kamer vindt, krijg je codes, sleutelwoorden en oplossingen. Deze helpen je om te ontsnappen uit de kamer. Dat is het hele idee van een escape room. Bij deze taak gaan leerlingen zelf een escape room maken in het thema van mediawijsheid. Een MUST om te doen!

 

Dit lesmateriaal is beschikbaar.

Gratis inzage aanvragen!

Als u gratis inzage wilt in de bovenstaande module, vul dan de onderstaande gegevens in.
We zorgen dat u binnen korte tijd gratis toegang hebt tot de gewenste module.