Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

SKILLS Presenteren & communiceren

Lesuren
8
Categorie
Skills

Een steeds belangrijker onderdeel van werken en studeren is communiceren en presenteren. Wie weleens gepresenteerd heeft, weet hoe spannend dat kan zijn. Daarom In dit lesmateriaal extra aandacht hiervoor.

 

Deze SKILLS module is een ideale starter, zowel in de onderbouw als bovenbouw!

Lengte

8 uur

Opbouw

In deze module

Deze SKILLS module bestaat uit meerdere taken /opdrachten.

 

> De basis van het presenteren

Basistaak, 2 lesuren

Met een presentatie wil je iets bereiken. Je wilt je publiek in beweging krijgen. Je wilt dat ze iets gaan doen: bijvoorbeeld jouw product of dienst kopen of je wilt het publiek informeren.

In deze taak leren de leerlingen waar ze in de voorbereiding van hun presentatie op moet letten.

 

> Presentatievormen

Basistaak, 2 lesuren

Presenteren gebeurt op veel verschillende plaatsen en op veel verschillende manieren. Binnen een bedrijf wordt regelmatig een presentatie gegeven, maar ook op school gebeurt dit vaak. De manier waarop er gepresenteerd wordt, kan verschillen. In deze taak gaan de leerlingen zich verdiepen in de verschillende soorten presentatievormen. En natuurlijk gaan ze er mee aan de slag…

 

> Zakelijke communicatie

Basistaak, 2 lesuren

Hoe communiceer je op een zakelijke manier? Dat is anders dan met vrienden, familie of bekenden. In deze taak is er aandacht voor de etiquetten rondom telefoneren en mailen. En natuurlijk brengen de leerlinghen dit ook in de praktijk.

 

> Presenteren

Verwerkingstaak, 2 lesuren

Met een presentatie kun je het verschil maken. Écht een presentatie houden is tegelijk ook spannend. Je leert het pas echt door het gewoon te doen. In deze taak gaan de leerlingen zelf aan de slag om – rondom een zelfgekozen onderwerp – een presentatie te maken en te houden. 

 

Dit lesmateriaal is beschikbaar.