In een restaurant zijn mensen constant in beweging: van de chef-kok in de keuken tot het serverend personeel. In deze SKILLS module maken leerlingen kennis met de verschillende beroepen in een restaurant en de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden. Een praktische SKILLS module waarbij leerlingen vooral veel bezig zijn, ideaal voor scholen met een eigen keuken en restaurant!
8 uur
Deze SKILLS module bestaat uit meerdere taken /opdrachten.
> De keuken en serveren
Basistaak, 2 lesuren
Als je werkt in de (groot)keuken vind je daar verschillende apparatuur. De koelkast met of zonder apart vriesvak, de magnetron en een warmtebron om op te koken. In deze gaan leerlingen aan de slag met deze apparatuur, de inrichting van een keuken en leren ze het uitserveren van gerechten.
> Snijtechnieken presenteren
Basistaak, 2 lesuren
In deze taak gaan leerlingen een gerecht klaarmaken, hierbij passen ze verschillende snij- en kooktechnieken toe.
> Als een echt restaurant
Verwerkingstaak, 4 lesuren
In deze taak komt alles samen: leerlingen gaan een eigen driegangenmenu samenstellen. Ze beginnen met het bedenken van een menu, opstellen van een boodschappenlijstje, boodschappen doen, het restaurant klaarmaken, tafel indekken, het diner koken, uitserveren en tot slot schoonmaken.
Dit lesmateriaal is beschikbaar.
Als u gratis inzage wilt in de bovenstaande module, vul dan de onderstaande gegevens in.
We zorgen dat u binnen korte tijd gratis toegang hebt tot de gewenste module.
Benieuwd naar het praktijkgerichte programma? Vraag dan nu direct de gratis demo aan!