Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

SKILLS Video

Lesuren
8
Categorie
Skills

Licht, camera, actie! In deze actieve SKILLS module gaan leerlingen aan de slag met alles rondom het maken van video’s en films. Leerlingen doorlopen alle stappen van het filmproces: ze beginnen met het bedenken en schrijven van een verhaal, het maken van een storyboard, het oefenen van videobewegingen en technieken, het eindigen met het filmen en het monteren.

 

Deze SKILLS module is ook een ideale voorbereiding voor leerlingen om video’s in te zetten als verwerkingsopdracht.

Lengte

8 uur

Opbouw

In deze module

Deze SKILLS module bestaat uit meerdere taken /opdrachten.

 

> Pre-production

Basistaak, 2 lesuren

Een hele belangrijke fase van een film maken is de pre-production. Zeg maar alles wat voorafgaat aan het filmen. Leerlingen gaan aan de slag met het bedenken en schrijven van een verhaallijn, want waar moet je op letten en welke structuur moet je hanteren? Vervolgens gaan ze dit verhaal verwerken in een storyboard.

 

> Filmen

Basistaak, 2 lesuren

Na alle voorbereiding is het tijd om te filmen! In deze taak gaan leerlingen met de filmcamera in de hand aan de slag. Ze leren verschillende cameratechnieken en bewegingen toe te passen. Ook gaan leerlingen een eigen vlog voorbereiden, filmen en bewerken.

 

> Je eigen film maken

Verwerkingstaak, 2 lesuren

In deze taak gaan leerlingen hands-on aan de slag met het gehele filmproces. Alle stappen van het filmen doorlopen leerlingen: ze beginnen met het bedenken en schrijven van een eigen verhaallijn, ze bereiden het filmen voor, gaan beelden opnemen en tot slot deze monteren.

 

Dit lesmateriaal is beschikbaar.

Gratis inzage aanvragen!

Als u gratis inzage wilt in de bovenstaande module, vul dan de onderstaande gegevens in.
We zorgen dat u binnen korte tijd gratis toegang hebt tot de gewenste module.