Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

THEMA Crypto

Lesuren
18 – 20
Categorie
Thema

Thema  Crypto

Lengte: + 18 uur

Inhoud

Duik in de wereld van cryptocurrencies en blockchain! In deze module gaan leerlingen hands-on kennismaken met de wereld van crypto. Want wie weet, misschien is dit wel de manier waarop we in de toekomst gaan betalen?! 

 

Met het Thema Crypto maken leerlingen kennis met de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie. In teams ontwerpen ze hun eigen cryptocurrency, maken ze op unieke wijze kennis met het concept van de blockchain en gaan ze aan de slag met een eigen cryptowallet. Leerlingen gaan aan de slag voor OTPYRC, een innovatieve opdrachtgever die zich inzet voor een betere wereld door middel van crypto-technologie.  

 

Elk Thema heeft een omvang van 18 lesuren en bestaat uit acht taken. Elk Thema is hetzelfde opgebouwd: leerlingen maken in de eerste taak kennis met de opdrachtgever en vormen een team, vervolgens gaan ze praktisch aan de slag voor de opdrachtgever: OTPYRC. In taak vijf ontvangen leerlingen een vraagstuk waar ze aan gaan werken en ronden in taak acht het Thema af met een oplevering en terugblik. 

 

Maak kennis met de opdrachtgever 

De leerlingen gaan aan de slag voor OTPYRC, opgericht door Mitch. OTPYRC richt zich op het benutten van het potentieel van blockchain-technologie om bij te dragen aan een betere wereld, met een focus op sociale impact en educatie. Klinkt misschien heel ingewikkeld allemaal? Maar Mitch helpt de leerlingen stap voor stap door alles heen! 

Projectmatig aan de slag

In Thema’s gaan leerlingen aan de slag met een vraagstuk, dit doen ze volgens een projectmatige aanpak. Hierbij doorlopen ze de fases: Voorbereiden, Inleven, Bedenken, Maken en Opleveren.

Per fase zijn er opdrachten en werkvormen die leerlingen op een gestructureerde wijze helpen om tot een succesvol eindresultaat te komen. Deze structuur wordt ook aangehouden bij de Projecten van Dubbelklik. Dit maakt Thema’s een ideale opstap naar het werken met Projecten.

Dit lesmateriaal is beschikbaar per januari 2024.

Gratis inzage aanvragen!

Als u gratis inzage wilt in de bovenstaande module, vul dan de onderstaande gegevens in.
We zorgen dat u binnen korte tijd gratis toegang hebt tot de gewenste module.