Meer te weten komen over het praktijkgerichte programma? Vraag een demo aan!

THEMA Bootcamp

Lesuren
18 – 20
Categorie
Thema

Thema  Bootcamp

Lengte:  + 18 uur

 

Inhoud

Stel je voor: als team, buiten in de frisse lucht, racend tegen de klok en grenzen verleggend. Hier een daar een druppeltje zweet, maar de adrenaline stroomt door de aderen en de lach verdwijnt niet van de gezichten. Dat is de magie van een bootcamp! Maar wacht even, dit is niet zomaar een fysieke uitdaging. Het is een kans om samen te werken, je creativiteit te ontketenen en écht iets te bereiken.  

 

 

De Thema 'Bootcamp' module daagt leerlingen uit om op een praktische manier hun teamwork en samenwerkingsvaardigheden te verbeteren. In 18 lesuren, verdeeld over acht taken, ontwerpen ze onder andere hun eigen bootcamp-activiteiten, maken ze kennis met de geschiedenis van bootcamps, en bedenken ze eigen "reaction station" activiteiten. Ze gaan tijdens dit thema aan de slag voor de opdrachtgever Adventure World, een dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in uitdagende bootcamp-ervaringen en teambuilding. 

 

Elk Thema heeft een omvang van 18 lesuren en bestaat uit acht taken. Elk Thema is hetzelfde opgebouwd: leerlingen maken in de eerste taak kennis met de opdrachtgever en vormen een team, vervolgens gaan ze praktisch aan de slag voor de opdrachtgever: Vernieuwend Eten. In taak vijf ontvangen leerlingen een vraagstuk waar ze aan gaan werken en ronden in taak acht het Thema af met een oplevering en terugblik. 

 

Maak kennis met de opdrachtgever 

Adventure World is een dynamisch bedrijf dat zich richt op avontuur, teamwork en plezier. Ze bieden spannende ervaringen en teambuildingactiviteiten aan een diverse groep klanten. Van avonturiers die op zoek zijn naar adrenalinekicks tot bedrijven die de samenwerking tussen hun medewerkers willen versterken. Het bedrijf staat bekend om zijn uitdagende bootcamp-ervaringen. 

 

Projectmatig aan de slag 

In Thema’s gaan leerlingen aan de slag met een vraagstuk, dit doen ze volgens een projectmatige aanpak. Hierbij doorlopen ze de fases: Voorbereiden, Inleven, Bedenken, Maken en Opleveren. Per fase zijn er opdrachten en werkvormen die leerlingen op een gestructureerde wijze helpen om tot een succesvol eindresultaat te komen. Deze structuur wordt ook aangehouden bij de Projecten van Dubbelklik. Dit maakt Thema's tot een ideale opstap naar het werken met eigen Projecten.

 

Let op!

Deze module is actief van aard; sommige lessen zijn het best uit te voeren in de gymzaal en met sportkleding. Leerlingen worden niet verplicht tot ingewikkelde activiteiten; alle opdrachten zijn geschikt voor alle niveaus van sportervaring. Raadpleeg de docentenhandleiding voor gedetailleerde informatie per les. 

 

Deze module is beschikbaar per januari 2024.

 

Gratis inzage aanvragen!

Als u gratis inzage wilt in de bovenstaande module, vul dan de onderstaande gegevens in.
We zorgen dat u binnen korte tijd gratis toegang hebt tot de gewenste module.